Λοβέρδος: Προειδοποίηση για «λουκέτο» στο Ερρίκος Ντυνάν

Το κλείσιμο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προανήγγειλε έμμεσα μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας. «Είμαστε στο παρά δύο πολύ σοβαρών εξελίξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για δύο πορίσματα που έχει στα χέρια του, σχετικά με την εκτίμηση οικονομικής βιωσιμότητας του Ερρίκος Ντυνάν όπου υπάρχουν ορισμένες διαπιστώσεις. Σύμφωνα με αυτές, η αποχώρηση της εταιρίας ΓΑΙΑ, από το Ντυνάν επηρεάζει την καθημερινότητα του νοσοκομείου αφού οι καθαρές ετήσιες απολαβές του από τη ΓΑΙΑ ήταν 1,5 εκατ. ευρώ.

«Αν δεν βοηθηθεί από το δημόσιο το Ερρίκος Ντυνάν κλείνει και έχει περίπου 1000 εργαζόμενους. Δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε και να προσλαμβάνουμε προσωπικό που θα έχει ανάγκη. Άρα υπάρχει πρόβλημα για την παροχή των υπηρεσιών υγείας σε πολίτες αλλά και για τους 1000 εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί», ανέφερε ο κ Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Είναι λύση να επιτρέψουμε τη πώληση του νοσοκομείου; Να αγοράσει το ΕΣΥ το νοσοκομείο αυτό; Με τι λεφτά; Κατά το ΝΣΚ το Ερρίκος Ντυνάν ιδρύεται, διαλύεται αλλά δεν πωλείται».
Πηγή: skai.gr