Μπακογιάννη: Συνεννόηση για να αποφευχθεί η κατάρρευση

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου από το ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα για μνημόσυνα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενόψει του έκτακτου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η ιστορία δεν θα συγχωρέσει ένα κομματικό σύστημα που δεν θα έλθει σε συνεννόηση. «Η ιστορία δεν θα συγχωρέσει ένα κομματικό σύστημα κολλημένο στις ιδέες του χθες. Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν ζητεί εκλογές αφού είναι βέβαιος ότι έχει τη μαγική λύση;» αναρωτήθηκε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν για το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση για να σταματήσει να αγωνιά η κοινή γνώμη, να σχηματιστεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων και να γίνει διαπραγμάτευση με την τρόικα για να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα εναλλακτικό σχέδιο.

«Να συμφωνήσουμε σε προσωπικότητες που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Ο λαός οργισμένος θα σαρώσει το κομματικό σύστημα αν δεν συμφωνήσουν» προειδοποίησε.

Η κ. Μπακογιάννη υπερασπίστηκε εκ νέου την ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη για τις δηλώσεις που έκανε, προσάπτοντας λαϊκισμό σε ορισμένα ΜΜΕ: «Ούτε το μιντιακό σύστημα είναι καλύτερο, έβλεπα δημοσιογράφους να κατακρίνουν την Μαρία Δαμανάκη που είπε πράγματα που είναι πραγματικότητα και τα ξέρει όλος ο κόσμος.»

Τέλος, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιτέθηκε στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, λέγοντας ότι αν ήταν πρωθυπουργός «θα τον είχα απολύσει στον αέρα» «Δεν γίνεται να συμφωνείς με το υπουργικό για την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, και την επομένη να καταθέτεις νομοσχέδιο στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιείται στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΣΥ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς εκπροσώπων ελληνικών πολιτικών κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr