Απέκλεισε ο Δ. Δρούτσας την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Τη σημασία της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που έχει χαράξει η κυβέρνηση και το οποίο ήδη εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει αποτελεσματικά ο ελληνικός λαός, με μεγάλες θυσίες στην καθημερινή του ζωή, επισήμανε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση --που αναμεταδόθηκε και από τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία-- ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Συγχρόνως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά την έξοδο ή τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα ούτε και είναι καν υπό συζήτηση, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εικασίες που κάνουν λόγο για επιπλέον 60 δισεκατομμύρια Ευρώ για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Δρούτσας, χωρίς ο ίδιος να θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση, πρέπει να υπενθυμίσει ότι μέσα στο 2010 μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

«Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως η κυβέρνηση επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αποτελεσματική εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος και αυτό είναι το μήνυμά της προς όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο ερώτημα της προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι η Αυστριακοί γνωρίζουν τη χώρα μας ως προσφιλή τόπο διακοπών, ο κ. Δρούτσας απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Αυστριακούς να επισκεφτούν φέτος και πάλι την Ελλάδα, καθώς, όπως σημείωσε, είναι φέτος ένας πολύ θελκτικός προσδιορισμός, ιδιαίτερα ως προς τις τιμές.

Στη συνέντευξή του και απαντώντας σε ερώτηση ως προς τις διαφορές στη νοοτροπία Αυστριακών και Ελλήνων και τη σχέση της με την κρίση, ο κ. Δρούτσας ανέφερε πως από την εμπειρία του (από την περίοδο που έζησε στην Αυστρία και ειδικότερα στη Βιέννη) γνωρίζει ότι η Αυστρία διαθέτει έναν αποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό και οι πολιτικές αποφάσεις μπορεί και υλοποιούνται πολύ γρήγορα.

Ο ίδιος προσωπικά, στην πολιτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα, προσπαθεί, όπως είπε, μεταξύ άλλων, να εφαρμόσει κάποιες από τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει.
Πηγή: skai.gr