Παρουσίαση του Σχεδίου για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Αναθεώρηση και όχι απόσυρση του χωροταξικού του τουρισμού του Γιώργου Σουφλιά (όπως ήταν η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ), προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), παρουσιάζοντας το σχέδιο για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, την πρόταση για το που και με ποιους όρους θα αναπτυχθούν οι τουριστικές υποδομές θα κάνει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα κληθεί να το αξιολογήσει. Διαβεβαίωσε πάντως πως η τάση είναι η μείωση του συντελεστή δόμησης στις τουριστικές περιοχές και ο έλεγχος του μαζικού τουρισμού.

Όσον αφορά στην εκτός σχεδίου δόμηση, ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι ο στόχος είναι η σταδιακή κατάργησή της, χωρίς όμως να τεθεί χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

Σχετικά τέλος με τα 12 Περιφερειακά Πλαίσια Χωροταξικού Σχεδιασμού, τα οποία χρειάζονται άμεση αναθεώρηση, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι θα ληφθούν υπόψη οι κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας και οι αναπτυξιακές ανάγκες και θα περιλαμβάνουν διατύπωση συγκεκριμένων χωρικών και τομεακών προτάσεων.
Πηγή: skai.gr