WikiLeaks: Συνδεδεμένη με την πολιτική του άντρα της η Κατσέλη

Διαβάστε το τηλεγράφημα ΕΔΩ

Τις εντυπώσεις του από τη συζήτηση που είχε με την τότε υπουργό Οικονομίας Λούκας Κατσέλη περιγράφει ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος την επαινεί, τονίζει όμως ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σοσιαλιστική οικονομική πολιτική του συζύγου της (σ.σ: Γεράσιμος Αρσένης).

Συγχρόνως στο τηλεγράφημα ο πρέσβης σχολιάζει ότι η υπουργός Λούκα Κατσέλη «έχασε αξιοπιστία και ειδικό βάρος» όταν δεν μπόρεσε να λύσει αποφασιστικά την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ενδεχομένως να είναι δύσκλο για την Κατσέλη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σοσιαλιστική οικονομική πολιτική του συζύγου της, (ο οποίος ως υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις) να ξεπεράσει την αντίληψη ότι θα έχει φιλεργατική πολιτική σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

»Η Κατσέλη χρειάζέται να καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει απόλυτα μια φιλοεπιχειρηματική προσέγγιση στην οικονομία. Είναι μία έξυπνη γυναίκα, με εντυπωσιακά ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια, που φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται ότι απαιτούνται δομικές αλλαγές για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία.

»Ωστόσο, έχασε αξιοπιστία και ειδικό βάρος όταν δεν μπόρεσε να επιλύσει με αποφασιστικό τρόπο την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, και χρειάστηκε η παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών στις διαπραγματεύσεις (...)

»Παρά την προφανή υποστήριξη για τη δημιουργία ενός φιλικού και επιχειρηματικού νομοθετικού πλαισίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αποκαταστήσει το γόητρο της Ελλάδας και το δικό της αναλαμβάνοντας ουσιαστικές και αποφασιστικές δράσεις.»
Πηγή: skai.gr