Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τροπολογία για δόμηση σε νησιά

Σε προσωπική κόντρα Βάσως Παπανδρέου – Νίκου Σηφουνάκη αλλά και με εσωκομματική διάσταση εξελίχθηκε η τροπολογία Σηφουνάκη σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η δόμηση σε οικόπεδα νησιωτικών περιοχών με κλίση πάνω από 40%.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε επί της τροπολογίας η ΝΔ, η Βάσω Παπανδρέου αλλά και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης την καταψήφισαν.

Η στάση της κα. Παπανδρέου έφερε στο προσκήνιο, μια κόντρα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος που φαίνεται να κρατάει χρόνια…

Πρόκειται για μία ρύθμιση που ήδη από το 2002 με σχετικό προεδρικό διάταγμα ο Νίκος Σηφουνάκης απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα με κλίση άνω του 35% (τότε).

Η κα. Παπανδρέου επί υπουργίας της κατήργησε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα και την Πέμπτη εκ νέου ο Νίκος Σηφουνάκης επαναφέρει τη ρύθμιση αυξάνοντας μάλιστα την κλίση κατά 5%, καθώς ενώ η τροπολογία αρχικά προέβλεπε απαγόρευση δόμησης σε οικόπεδα με κλίση άνω του 35% μετά από πιέσεις βουλευτών, την Τρίτη το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αύξησε το ποσοστό κάνοντάς το 40%.

Την τροπολογία καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ΠΑΡΩΝ».

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επίσης ΝΔ και ΛΑΟΣ για το επίμαχο άρθρο 9 που αφορά τη δόμηση σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ αλλά και στο άρθρο 29 που αφορά στην αλλαγή του τρόπου εκδίκασης των ενστάσεων για δασικές εκτάσεις, τα οποία υπερψηφίστηκαν τελικά μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου