Αλήθειες και ψέματα για τα 50 δισ.

«Δεν είμαστε μεσίτες και ποτέ δεν είπαμε για πώληση, αλλά για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» ανέφερε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης και τόνισε ότι «η συζήτηση για τα 50 δισ. δε θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μία μαντική ικανότητα, αλλά στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλουμε ως χώρα».

«Το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας είναι δικό μας θέμα, από εμάς εξαρτάται τι θέλουμε να κάνουμε. Τα 50 δισ. είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά ταυτόχρονα και προκλητικό, γιατί είναι πολύ γενικό και συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση», σημείωσε ο κ. Παμπούκης.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επένδυση στο Ελληνικό, εκτιμώντας ότι η επένδυση θα κυμανθεί από 5- 7 δισ. ευρώ. «Είναι αλήθεια ότι η επένδυση στον Αστακό ‘ναυάγησε’ αλλά τα πράγματα στο Ελληνικό έχουν προχωρήσει», τόνισε ο κ. Παμπούκης. Χαρακτήρισε το έργο φιλόδοξο, και το οποίο μπορεί να αλλάξει την Αθήνα. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι είναι ουτοπιστικό να πιστεύουμε ότι «6.000 στρέμματα θα γίνουν αποκλειστικά πράσινο».

Αναφορικά με τις επαφές στο Κατάρ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης ΝΔ σε θέματα Οικονομίας, Νότης Μηταράκης σχολίασε ότι εάν το μνημόνιο ήταν λύση, «δε θα συζητούσαμε για νέα μέτρα, αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση» και διερωτήθηκε εάν αυτά που συζητάμε τώρα είναι προάγγελος επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι συμπληρωματική για τη μείωση του χρέους και την ώθηση της ανάπτυξης. Μη θεωρήσουμε ότι η δημόσια περιουσία είναι η λύση», τόνισε.

«Πρέπει να αποφασίσετε εάν θα είστε δύναμη του μέλλοντος, ή εάν θα παραμείνετε στη στασιμότητα», του απάντησε ο Χ. Παμπούκης.

Διαβάστε περισσότερο στο www.folders.skai.gr
Πηγή: skai.gr