"Ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την επίλυση του ονόματος"

Η ΠΓΔΜ δεν είναι ευπρόσδεκτη στους κόλπους ΝΑΤΟ όσο δε λύνεται το θέμα της ονομασίας της.

Αυτό θα είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - το μήνυμα του τελικού ανακοινωθέντος των εργασιών του συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας που θα γίνει στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην έδρα του ΝΑΤΟ στην Βελγική πρωτεύουσα δεν υπάρχει στην επίσημη ατζέντα των εργασιών αυτού του συμβουλίου θέμα ΠΓΔΜ μολονότι, λένε, δεν αποκλείεται κάποιος υπουργός Εξωτερικών, αν το επιθυμεί, να το εγείρει, υπονοώντας των Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα θελήσει να θέσει θέμα υποψηφιότητας των Σκοπίων.

Στο κείμενο πάντως του ήδη συμφωνηθέντος τελικού ανακοινωθέντος των εργασιών του συμβουλίου αυτού περιλαμβάνονται δύο αράδες για τα Σκόπια στις οποίες οι συμμαχικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι "εξακολουθούμε να θέλουμε την ΠΓΔΜ γύρω από το τραπέζι μας- να γίνουν, δηλαδή, μέλη του ΝΑΤΟ. Θα λάβουν όμως πρόσκληση μόνον όταν λυθεί το θέμα το σχετικό με την ονομασία τους.

Σημειώνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε την Τρίτη ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι στο περιθώριο της 17ης υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.
Πηγή: Γιώργος Δαράτος, Βρυξέλλες