Νέα κριτική και αμφισβητήσεις από Μεϊμαράκη

Θέμα αμφισβήτησης της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ έθεσε με νέες δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε γιατί η ΝΔ πάει σε εκλογές χωρίς εκλογικούς καταλόγους και γιατί, ενώ η χώρα χρειάζεται μόλις 23 ημέρες για να βγάλει πρωθυπουργό, η ΝΔ χρειάζεται δύο μήνες για να εκλέξει αρχηγό.

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης γνωστοποίησε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της υποψηφιότητας της κας Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε ότι ποτέ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν εισηγήθηκε στον Κώστα Καραμανλή πρόωρες εκλογές και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών αποδοκιμάζει έντονα διάφορα μηνύματα και αφίσες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με υβριστικές και απαξιωτικές αναφορές για τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ.

"Αυτά εξυπηρετούν όσους δεν μπορούν να μιλήσουν με σαφήνεια για το κόμμα που θέλουμε, όσους δεν μιλούν καθαρά για τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει η ΝΔ και όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην πολιτική συζήτηση για τις ιδέες και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη", σημείωσε.

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε επίσης ότι δηλώσεις στήριξης στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη έκαναν οι βουλευτές κ. Λαμπρόπουλος και Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής κ. Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής κ. Καρύδη, επτά μέλη της ΔΑΚΕ που μετέχουν στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και άλλα στελέχη της ΔΑΚΕ από σωματεία της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, δηλώνοντας κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ότι "θα μπει τέλος στα παπαγαλάκια των μηχανισμών, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φθηνές επινοήσεις προσβάλλουν και θυμώνουν τον κόσμο".

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν ήταν ανάμεσα "στους καπεταναίους της ήττας που οδήγησαν τον Κώστα Καραμανλή σε πρόωρες εκλογές και σήμερα ζητούν τα ρέστα".
Πηγή: skai.gr