Κριτική Μπακογιάννη για την πολιτική σε Σκοπιανό – Κυπριακό

Τον προβληματισμό της για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά μας θέματα εξέφρασε σε ομιλία της στα Χανιά η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

"Προβληματίζομαι, όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντάται και σε επίπεδο πρωθυπουργού μάλιστα, με τους κυβερνώντες των Σκοπίων, πριν ακόμα καλά καλά οριστεί η συνάντηση με τον κατ εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ", είπε η κ. Μπακογιάννη.

"Προβληματίζομαι, όταν λίγες μέρες μετά ακούω τον κ Γκρούεφσκι να μας απειλεί ότι εκείνος θα διακόψει το διάλογο αν δεν συμμορφωθούμε", πρόσθεσε.

Η κ Μπακογιαννη αναφέρθηκε και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι "προβληματίζομαι όταν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει πρώτα στην Τουρκία για συναντήσεις και μετά μεταβαίνει στην Κύπρο και λίγες μέρες μετά ακούω για επιστολές του κ. Ερντογάν που δεν έχουν δημοσιευτεί και για διαπραγματεύσεις που δεν ξέρω αν γίνονται ".

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε γνωστό ότι μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα επισκεφθεί την Κύπρο, για να στείλει όπως είπε μήνυμα συμπαράστασης ότι η αντιπολίτευση όπως και όταν ήταν κυβέρνηση, βρίσκεται στο πλευρό της.

"Η ΝΔ χάραξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος. Εμείς ορθώσαμε το ανάστημα της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, όταν ακόμα και η Αμερική και η Τουρκία υπέγραψαν ότι τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας. Ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία και φέρνει την σφραγίδα της ΝΔ", είπε η κ Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι "οι μάχες δίνονται και κερδίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και όχι με κραυγές".
Πηγή: skai.gr