Προεκλογικό "savoir vivre" ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη

Με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή προς τους ανθυποψηφίους της για την αρχηγία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να δεσμευθούν όλοι για τους όρους που θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο.

Όροι που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή της, "θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της". 

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Μπακογιάννη προτείνει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εν τη γενέσει τους φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.

"Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας. Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας. Γι’ αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος

Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις

εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί."

Η κα Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή και στον Αρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία απαντά θετικά στις προτάσεις που ο πρώην υπουργός κατέθεσε για το μέλλον της ΝΔ.

Η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων: " Πολλά από αυτά που θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα τα έχω ήδη προτείνει και έχω δεσμευτεί δημόσια για την προώθηση τους. Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

Στις 31 Οκτωβρίου συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ

Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

Πηγή: skai.gr