"Γροθιά στο κατεστημένο η υποψηφιότητά μου"

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος και νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αιτιολογώντας την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα είπε ότι το έκανε για να δώσει μια γροθιά στο κατεστημένο και για να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά στη ΝΔ. Ζήτησε να είναι ανοιχτή η διαδικασία στην εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός σε όσους έφεραν τη ΝΔ στην ήττα λέγοντας ότι κάποιοι από το κόμμα δεν θα πρέπει πλέον να μιλούν.

Αναφορικά με τα αίτια της ήττας της ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε ανθρώπινο πρόσωπο από την κυβέρνηση και πως ο Κώστας Καραμανλής έκανε λάθος επιλογές στους συνεργάτες του. Ξεκαθάρισε πάντως ότι για την ήττα όλοι έχουν ευθύνη.

Ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι στόχος του είναι να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο ενώ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο.

Ανέφερε ότι δεν είναι λαγός του Γιώργου Καρατζαφέρη επισημαίνοντας ότι από τις 10 μονάδες που έχασε η ΝΔ στις εκλογές μόλις το 2% πήγε στο ΛΑΟΣ.

Σε ότι αφορά την λίμνη Κορώνεια, είπε ότι ένα έργο βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ τα άλλα δύο θα ξεκινήσουν από το 2010.
Πηγή: skai.gr