Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς . "Κοινωνικός φιλελευθερισμός" το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ενότητας στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις.

"Κοινωνική μας αναφορά είναι, κυρίως, η μεσαία τάξη" σημείωσε.

"Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο πρόεδρος του κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του κόμματος" ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανέφερε δε ακόμη την ανάγκη σκληρής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως υποστήριξε, ήδη δείχνει το παλιό του πρόσωπο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί», αλλά ούτε τα «φέουδα» και οι «μηχανισμοί».

"Θα ξαναβρούμε την ελπίδα και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της ελπίδας", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Υποψηφιότητες έκπληξη

Εντωμεταξύ την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία της ΝΔ υπέβαλαν και τα μέλη του κόμματος Ευαγγελία Ρούπακα και Νίκος Μαστροδήμος.

Πηγή: skai.gr