Και επισήμως υποψήφιος ο Δ. Αβραμόπουλος

Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία μίας σύγχρονης κεντροδεξιάς παράταξης. "Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας", τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας: "Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας".

Αναφερόμενος στον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός είπε ότι "προσβλέπουν σε αυτόν ως εγγυητή της πορείας προς το συνέδριο".

Τελος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τους συνυποψηφίους του να διεξάγουν τον αγώνα με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια. " Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Αυτή τη δύναμη και την προοπτική θέλω να δώσω τώρα στην παράταξη που αγαπώ και στους ανθρώπους της. Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα".

Στο μεταξύ, άλυτα εξακολουθούν να παραμένουν τα ζητήματα που αφορούν στην ουσία και τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Σιούφας επιμένει ότι η διαδικασία για την εξεύρεση κοινού τόπου -σε σχέση με το αίτημα για εκλογή προέδρου από τη βάση- παραμένει ανοιχτή, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του καταστατικού.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως το κυρίαρχο όργανο του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσει καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους, προκειμένου ο νέος αρχηγός της ΝΔ να αναδειχθεί από την κάλπη.
Πηγή: skai.gr