Επισήμως υποψήφια η Ν. Μπακογιάννη

Την υποψηφιότητά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα η τέως υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σκιαγραφώντας παράλληλα τις σκέψεις της για το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος από την 8η Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της ανέλαβε "ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοικτό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς".

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι έτοιμη "να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ", επισημαίνοντας πως "ο δρόμος δεν είναι εύκολος", αλλά εξέφρασε την πίστη της "στις αστείρευτες" - όπως είπε - "δυνάμεις της μεγάλης παράταξης".

Πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως "δεν περισσεύει κανείς". Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Η τέως υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως προτεραιότητα της θα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων, και επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να γίνει ένα πλειοψηφικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η παράταξη δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, "αυτή είναι ξεκάθαρη, είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο όμως πρέπει να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα με θάρρος και αυτοπεποίθηση", όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η βουλευτής απέστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρη Σιούφα, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει τη «σαφή και ξεκάθαρη» θέση της, σύμφωνα με την οποία:

«Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό».

«Η κάλπη στη βάση της ΝΔ είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να σφυρηλατήσει την ενότητα του κόμματος και να δώσει κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό, είναι η μόνη καθαρή λύση» τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή που είχε στη Ρηγίλλης με το Δημήτρη Σιούφα και το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Την ίδια ώρα, την απόφαση της ΔΑΚΕ να μην εμπλακεί στην κούρσα της διάδοχης για την ηγεσία της ΝΔ γνωστοποίησε με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης και ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης.

Σε στελέχη και φίλους της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, μίλησε τη Δευτέρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την επιφύλαξή του για τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου.
Πηγή: skai.gr