Στις 7 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε στη Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, η διεξαγωγή του οποίου αποφασίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου.

Ο πρώην υπουργός πρότεινε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από συνέδριο, τα μέλη του οποίου θα αναδειχθούν από την κομματική βάση της ΝΔ. Δηλαδή, το συνέδριο να μην έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε από τον κ. Καραμανλή είναι πως μια τέτοια διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

Σήμερα Τετάρτη εστάλησαν προς τα μέλη της ΚΕ της ΝΔ οι επιστολές με την απόφαση του προέδρου του Κόμματος να συγκαλέσει το έκτακτο συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου. Βάσει του καταστατικού το συνέδριο θα έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007.

Πρόεδρος του συνεδρίου αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Ο κ. Σιούφας είχε συνάντηση με τον κ. Καραμανλή.

Αναλυτικά η σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου:

Πρόεδρος: Δ. Σιούφας, Μέλη: Ελ. Ζαγορίτης, Μ. Γιαννάκου, Ευ. Μεϊμαράκης, Ντ. Μπακογιάννη, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Π. Παναγιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας, Ι. Τραγάκης, Δ. Κοντός, Κ. Κωστούλας, Χ. Μανιάτης, Δ. Πανοζάχος, Φ. Πατριανάκου, Σ. Τσίφτης, Γ. Παπανικολάου και Μ. Δασκαλάκης.

Πηγή: skai.gr