ΕΒΕΑ: Αυτό που προέχει είναι η εργασιακή ειρήνη

Να επιδείξει αποφασιστικότητα και πυγμή και να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος (φωτό), ο επιχειρηματικός κόσμος συγχαίρει και εύχεται καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, αναμένει με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την επίλυση του ασφαλιστικού και του εργασιακού ζητήματος, την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά κυρίως για τη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων, που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά και θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Μίχαλος καλεί τη νέα κυβέρνηση να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή στις αποφάσεις της που έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς αυτό που έχει ανάγκη η χώρα σήμερα είναι η εργασιακή ειρήνη και η αποφυγή συγκρούσεων στον παραγωγικό τομέα. "Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι μόνο με την τόνωση των επιχειρήσεων, της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας θα πετύχουμε περιορισμό της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης και εν κατακλείδι την πολυπόθητη κοινωνική συνοχή", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.

"Το ΕΒΕΑ όπως έπραττε πάντα, έτσι και σήμερα θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο του, καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου και της οικονομίας", καταλήγει.
Πηγή: skai.gr