Πλησιάζει η ώρα της κρίσης

Δείτε live:  Εικόνα από το στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3

ΣΕ ΛΙΓΟ: Ο ΣΚΑΪ και η Public Issue παρουσιάζουν στις 19:00  την εκτίμηση ψήφου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στα  εκλογικά τμήματα της επικράτειας. Όπως είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, «τα όποια μικρά προβλήματα δημιουργήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με το άνοιγμα της κάλπης, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα».

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και αμέσως μετά η Public Issue θα παρουσιάσει τη δική της εκτίμηση ψήφου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ασφαλής εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων θα υπάρχει στις 22:00, οπότε και θα έχει συγκεντρωθεί το 20% των αποτελεσμάτων. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις 05:00 της Δευτέρας.

Πέραν του κλασικού τρόπου συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων (μέσω τηλεγραφημάτων), φέτος θα εφαρμοστεί και το πιλοτικό πρόγραμμα SRT σε 4.500 εκλογικά τμήματα της επικράτειας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αποστέλλουν τα αποτελέσματα με ειδικά κινητά τηλέφωνα στην κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας παρατηρήθηκε σε λιγοστά εκλογικά τμήματα της Ξάνθης, όταν καθυστέρησαν να προσέλθουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη ορισμένων εφορευτικών επιτροπών, ενώ στην Καβάλα συνελήφθη 32χρονος επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφορευτική επιτροπή, παρότι ήταν τακτικό μέλος. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως δεν είχε ενημερωθεί, ούτε είχε λάβει κάποια σχετική ειδοποίηση, και προφασιζόμενος οικογενειακούς λόγους αρνήθηκε να παραμείνει στο εκλογικό τμήμα. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, όπου αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Στη Δράμα, εξάλλου, μικρή ένταση προκλήθηκε σε μεγάλο εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πόλης, όταν ένας νεαρός άντρας μοίραζε ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψήφιου. Ο ίδιος απομακρύνθηκε μετά από σύσταση που του έγινε από τους αστυνομικούς.

Στο Κιλκίς, ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΚΚΕ κλείδωσε δικαστικό και μέλη εφορευτικής επιτροπής στο 145 δημοτικό Σχολείο για να διαμαρτυρηθεί και στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Εξοχής του Δήμος Χορτιάτη, οι γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου διένειμαν έξω από το χώρο του σχολείου, που είναι εκλογικό κέντρο, ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματά τους για τη δημιουργία «κατάλληλων υποδομών σχολικής στέγης».

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στις περιφέρειες Καλαμάτας και Κορίνθου, όπου για λόγους ασθενείας αντικαταστάθηκαν 4 και 5 αντίστοιχα δικαστικοί αντιπρόσωποι σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα, ενώ αρκετά εκλογικά τμήματα λειτουργούν με μειωμένα μέλη εφορευτικών επιτροπών, αφού οι πολίτες δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα.

Για τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών και την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σε εκλογικά τμήματα χωριών των περιφερειών Σπάρτης και της Καλαμάτας, χρειάστηκε η συμβολή των αστυνομικών αρχών.

Τέλος, αποχή από τις εκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβλεπόμενη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αποδοκίμασαν όσους προσέρχονταν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής και επιθυμούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Πηγή: skai.gr