Κλείσιμο

Επιχείρηση «συσπείρωση» στη ΝΔ

Με διπλή επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ εγκαινίασε η ΝΔ την προεκλογική περίοδο, με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Οι διαρροές ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως τη Ρηγίλλης, στελέχη της οποίας δηλώνουν με νόημα ότι κάθε ψήφος προς το ΛΑΟΣ μετατρέπεται σε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και την ανεύθυνη αοριστολογία του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του, κατηγορώντας τους ότι «παραμένουν σιωπηροί, αμήχανοι, και ασαφείς ως προς το ποια πολιτική ονειρεύονται ότι θα βγάλει τη χώρα από την δίνη σοβαρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων 80 χρόνων».

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Την ίδια ώρα, κορυφώνονται οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν τελικά θα συμμετάσχουν σε αυτά όσοι ενεπλάκησαν σε «γκρίζες» υποθέσεις.

Ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, με επιστολή του, εκφράζει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο κ. Δημήτρης Σιούφας θα πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ο ίδιος, πάντως, δεν το επιβεβαίωσε. «Αυτά ανακοινώνονται στην ώρα τους», αρκέστηκε να δηλώσει μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά και η προβολή των διαφημιστικών σποτ της ΝΔ, στα οποία ο πρωθυπουργός θα είναι το κεντρικό πρόσωπο, ενώ μεγάλο βάρος της καμπάνιας θα παίξουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και η λέξη «υπευθυνότητα» αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά για το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης η πρώτη δημόσια εμφάνιση και ομιλία του πρωθυπουργού, το απόγευμα της Τετάρτης, σε νεολαίους στο Αιγάλεω, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελέσει την απαρχή της βελτίωσης του ηγετικού του προφίλ.
Πηγή: Ρεπορτάζ, Γιάννης Ντσούνος