Παραδίδεται στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος

Την παράδοση του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου από τη Γερμανία στην Ελλάδα, αποφάσισε το εφετείο του Μονάχου για την υπόθεση του C4I.

Οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και η απόφαση αναμένεται το αργότερο σε τρεις εβδομάδες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για τη θετική απόφαση του Εφετείου του Μονάχου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι "όσες ανακοινώσεις κι αν βγάζει η κυβέρνηση, δεν πείθει. Ο Ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι επιμελήθηκε εξωθεσμικά και πέτυχε την παραμονή του κυρίου Χριστοφοράκου στην Γερμανία".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας, απάντησε ότι "προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για την αναστολή της απόφασης παράδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Γίνεται φανερό από την αποκαλυπτόμενη “χαρά” ποιος φοβάται την παράδοσή του στη χώρα μας και ποιος την επεδίωξε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να την επιδιώκει".
Πηγή: skai.gr