Παπανδρέου: «Οι εκλογές δεν είναι κοκορομαχία»

Τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση περιγράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας γραπτώς σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει υπουργικό συμβούλιο με σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών και δηλώνει ότι θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. «Υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός κομμάτων, τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτίωσης των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, λιμάνια) και υπόσχεται να είναι άτεγκτος στα φαινόμενα διαφθοράς και τα εξωθεσμικά κέντρα.

Σε ερώτηση για τον Κ. Σημίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα. «Ο Κώστας Σημίτης τίμησε τη χώρα ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - και φυσικά προσφέρει και σήμερα ως πολιτική προσωπικότητα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι όποιες αποφάσεις πάρει και πάρουμε συλλογικά θα τιμούν αυτήν την προσφορά».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει να εκφυλιστεί αυτή η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία και τονίζει ότι θα καλέσει τον κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη και πιο ουσιαστική διαδικασία προεκλογικού τηλεοπτικού διαλόγου.
Πηγή: skai.gr