Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα είναι δύσκολος αλλά εφικτός δρόμος

 Πρέπει να ψηφίσουμε τη δανειακή όχι γιατί είναι ευχάριστη αλλά, επειδή θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την ψήφο για το πακέτο δανειοδότησης, εθνική υπόθεση.

«Μας έτυχε να αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας για τις επόμενες γενιές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ένα βάρος που δεν έχει σηκώσει καμία πολιτική δύναμη τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε.

Έχουμε πόλεμο σε τρία μέτωπα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει:

- Να προστατευτούμε από τις ορέξεις των διεθνών αγορών. "Η Ευρώπη χάνει, οικονομικά ενώ η Ανατολή αναδύεται και ο κερδισμένος είναι το κεφάλαιο" σχολίασε.

- Να παλέψουμε με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία άργησε να αντιδράσει στις ορέξεις των αγορών. "Η Ευρώπη άργησε να δημιουργήσει μηχανισμό αλληλεγγύης, να εκδώσει ευρωομόλογα και φορολογήσει τις οικονομικές συναλλαγές" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. 

- Να παλέψουμε τις δικές μας αδυναμίες, τις δικές μας αντιλήψεις, τις πελατειακές σχέσεις, το σύστημα διαφθοράς.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αρχή για μια άλλη Ελλάδα. Αναλαμβάνω την ευθύνη για πολλές καθυστερήσεις παντού. Όμως κάναμε μια αρχή για μία άλλη Ελλάδα σε πολλούς τομείς. Ήταν η αρχή της λύσης του προβλήματος, έστω και καθυστερημένα» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα δεν έγινε στόχος λόγω συνομωσιών εναντίον της χώρας, όπως μερικοί θέλουν να πιστεύουν, αλλά λόγω του δικού μας συστήματος πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς». «Μια χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα μπορεί. Το πρόγραμμα είναι ένας δρόμος εφικτός. Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας» τόνισε ο κ  Παπανδρέου.
Πηγή: Επιμέλεια: Ελισάβετ Σεργιάδου