Κυβερνητική τροπολογία για προσλήψεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Αναλυτικά η αιτιολογική έκθεση 

Τροπολογία για προσλήψεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέθεσε η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο ("Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής").

Με την επίμαχη τροπολογία εξαιρούνται από την αναστολή προσλήψεων και οι προσλήψεις δημοσιογράφων στο ΑΜΠΕ (όπως ισχύει και για το γραφείο του πρωθυπουργού, δικαστικούς λειτουργούς Νομικού Συμβουλίου κράτους κλπ).

Για την απόφαση αυτή, η αιτιολογική έκθεση επικαλείται τη «διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας».

Την τροπολογία συνυπογράφουν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος (ο υπουργός Νίκος Παππάς απουσίαζε στο εξωτερικό).

Απάντηση Κρέτσου

Για μονιμοποίηση 58 συμβασιούχων που καλύπτουν καίριες θέσεις και πάγιες ανάγκες, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται ο Λευτέρης Κρέτσος, επικαλούμενος σοβαρή υποστελέχωση λόγω συνταξιοδοτήσεων και διεύρυνση του έργου του ΑΠΕ.

Ερωτηματικά Μηταράκη για το αν θα επιτρέπεται η διπλοθεσία ώστε να ασκούν κάποιοι «κομματική προπαγάνδα».

Η τροπολογία αναφέρει γενικόλογα ότι εξαιρούνται από την αναστολή προσλήψεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 33/2006 και οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ.
Πηγή: skai.gr