MEDIA


Στα σκαριά το prequel του Game of Thrones: Τι μπορεί να δούμε

Με το HBO να έχει παραγγείλει το επεισόδιο-πιλότο για την σειρά που θα καλύπτει την Εποχή των Ηρώων, ας δούμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν εκείνη την περίοδο, αρκετές χιλιετίες πριν τις περιπέτειες του Game of Thrones.

 
Στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο prequel της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, καθώς το αμερικανικό δίκτυο HBO ανακοίνωσε πως παρήγγειλε το πρώτο, πιλοτικό επεισόδιο.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε πιθανές σειρές που σχετίζονται με τον φανταστικό κόσμο του Game of Thrones και επεξεργάζεται το HBO, χωρίς να είναι σαφές εάν οποιαδήποτε από τις πέντε προτάσεις θα εξελιχθεί σε πλήρη παραγωγή ή θα ξεπεράσει το πιλοτικό επεισόδιο.

Η νέα σειρά δεν έχει ακόμα τιτλοφορηθεί, όμως το HBO ανακοίνωσε πως θα αφορά την Εποχή των Ηρώων, η οποία άρχισε στην ήπειρο του Γουέστερος περίπου 10.000 χρόνια πριν τις περιπέτειες που βλέπουμε στο Game of Thrones. Εάν η παραγωγή τελικώς εγκριθεί οι προβολές αναμένεται να αρχίσουν το 2019 ή αργότερα, σίγουρα μετά την τελευταία χρονιά του GoT.

Η Εποχή των Ηρώων αρχίζει με την περίφημη Συνθήκη ειρήνης που συνομολόγησαν οι Πρώτοι Άνθρωποι – το πρώτο ανθρώπινο φύλο που μετεγκαταστάθηκε στο Γουέστερος από το Έσσος – με τα Παιδιά του Δάσους. Περιλαμβάνει τους μυθικούς άθλους πολλών σημαντικών προσώπων, χάρη στους οποίους λαμβάνει το όνομά της, και σημαδεύεται από την πιο καταστροφική περίοδο στην γνωστή ιστορία, την Μακρά Νύχτα.

Με δεδομένο ότι ο συγγραφέας Τζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν δεν έχει δημοσιεύσει κανένα έργο που αφορά ευθέως την Εποχή των Ηρώων, οι δημιουργοί της σειράς θα έχουν μεγάλα περιθώρια να πλάσουν τον φανταστικό κόσμο της σειράς σχεδόν από το μηδέν.

Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να διαμορφωθούν ιδιαίτερα ελκυστικοί χαρακτήρες – σαν αυτούς που κέρδισαν εκατομμύρια τηλεθεατές στο Game of Throne – καθώς η Εποχή των Ηρώων διήρκησε χιλιετηρίδες και περιέχει, μεταξύ άλλων, ελάχιστα γνωστούς προδρόμους των μεγάλων οίκων που έχουμε γνωρίσει.

Ορίστε λοιπόν ορισμένα γεγονότα ή πρόσωπα που μπορεί να δούμε πώς ήλθαν και παρήλθαν στην νέα σειρά (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΠΟΪΛΕΡΣ):

Η Μακρά Νύχτα

Η Μακρά Νύχτα άρχισε περίπου 8.000 ή 6.000 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones και ήταν ένας βαθύς χειμώνας που διήρκεσε για μια ολόκληρη γενιά. Οι μύθοι και θρύλοι, που έχουν επιβιώσει χάρη στην προφορική παράδοση, αναφέρουν πως ο ήλιος έμενε κρυμμένος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με συνέπεια παιδιά να γεννηθούν, να μεγαλώσουν και να πεθάνουν έχοντας βιώσει μόνον σκοτάδι και το φως της φωτιάς.

Οι Άλλοι

Η Μακρά Νύχτα συνδέεται με την πρώτη εμφάνιση των Άλλων, του ανθρωπόμορφου είδους που δημιουργήθηκε ως όπλο κατά των ανθρώπων από τα Παιδιά του Δάσους και επιδιώκει να καταστρέψει τη ζωή και την ζεστασιά.

Καβάλα σε γιγαντιαίες αράχνες και νεκρά άλογα οι Άλλοι τσάκισαν τα βασίλεια και τα κρατίδια των Πρώτων Ανθρώπων και οδήγησαν τον ανθρώπινο πληθυσμό του Γουέστερος στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Ο ηγέτης των Άλλων, γνωστός ως ο Βασιλιάς της Νύχτας, ίσως θα είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που θα εμφανιστεί και στις δύο σειρές.

Η Νυχτερινή Φρουρά και η Μάχη της Αυγής

Οι Άλλοι τελικά ηττήθηκαν στην Μάχη της Αυγής από την νεοσύστατη Νυχτερινή Φρουρά, η οποία ήταν οπλισμένη με λόγχες από οψιδιανό, μετά από συμβουλή των Παιδιών του Δάσους.

Ηγέτης της ανθρώπινης αντίστασης ήταν ο αποκαλούμενος «τελευταίος ήρωας», ο οποίος επί χρόνια αναζητούσε τα Παιδιά του Δάσους στον σκοτεινό και κρύο κόσμο.

Ενδέχεται ο «τελευταίος ήρωας» να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον ανατολικό θρύλο που ακούει στο όνομα Αζόρ Αχάι, ένα πολεμιστή που λατρεύεται ως ο επίλεκτος του θεού Ρ'λορ για την πάλη ενάντια στον θεό του σκότους.

Το Τείχος

Μετά την Μάχη της Αυγής οι Πρώτοι Άνθρωποι κατασκεύασαν το περίφημο Τείχος, ώστε να προστατεύσουν τα εδάφη τους από την απειλή των Άλλων, οι οποίοι είχαν καταφύγει βορειότερα, στην Γη του Παντοτινού Χειμώνα. Η Νυχτερινή Φρουρά ανέλαβε την ισόβια φύλαξη του Τείχους.

13

Ο 13ος διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς, ο οποίος δεν γνώριζε φόβο, σαγηνεύτηκε από μια παράξενη θηλυκή ύπαρξη που θυμίζει τους Άλλους. Το ανίερο ζευγάρι βασίλευσε για δεκατρία χρόνια σπέρνοντας τον τρόμο στον βορρά. Ενδεικτικά, ο Τζον Σνόου είναι ο 998ος διοικητής της αδελφότητας της Φρουράς.

Μεγάλοι πρόγονοι και πόλεμοι

Κατασκευαστής του Τείχους ήταν, σύμφωνα με τους μύθους, ο Μπράντον ο Τέκτονας, ο οποίος φέρεται να ίδρυσε το κάστρο του Γουίντερφελ, και τον οίκο Σταρκ, ο οποίος εδρεύει εκεί. Τους επόμενους αιώνες οι Σταρκ έδωσαν αιματηρούς πολέμους με τον οίκο Μπόλτον.

Την εποχή εκείνη φέρεται να έζησε και ο ιδρυτής του οίκου Λάνιστερ, ο Λαν ο Έξυπνος, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τις προφορικές παραδόσεις, απέσπασε το κάστρο του Κάστερλι Ροκ από τους Κάστερλις χάρη στην πονηριά του.

Αναφέρονται επίσης πολλοί άλλοι ήρωες, όπως ο ιππότης Σέργουιν με την Ασπίδα Καθρέπτη, ο οποίος φέρεται να σκότωσε έναν δράκο κρυμμένος πίσω από ασπίδα του, αν και οι δράκοι δεν ζούσαν στο Γουέστερος εκείνη την περίοδο.
 
Η απάντηση του «Ελεύθερου Τύπου» στον Καρτερό για το διάβημα στην ΕΣΗΕΑ
Από την διεύθυνση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση στην επστολή - διαβημα...
14.08.2018, 12:48
Διάβημα Θανάση Καρτερού στην ΕΣΗΕΑ για δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»
Διάβημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης...
14.08.2018, 12:43
Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Netflix
Η Netflix ανακοίνωσε την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή, Ντέιβιντ Γουέλς, και πλέον θα αναζητήσει τον...
14.08.2018, 00:13
ΗΠΑ: Περισσότερες από 100 εφημερίδες συνασπίζονται ενάντια στον Τραμπ
Περισσότερες των 100 εφημερίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συντάσσονται προκειμένου να προβούν στην...
13.08.2018, 19:56
Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε έλληνες συνθέτες από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ Α.Ε. δίνουν το βήμα σε Έλληνες συνθέτες να παρουσιάσουν τα έργα τους σε δημόσια...
13.08.2018, 16:50
Ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Σούπερ Λίγκα η ΕΡΤ
Τη συμφωνία με τη Σούπερ Λίγκα για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων επτά ομάδων του πρωταθλήματος...
09.08.2018, 19:10
Aυστραλία: Oι σταθμοί μετρό στην Βικτώρια παύουν να προβάλλουν το Sky News
Σταθμοί Μετρό στην πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία ξεκινούν «εμπάργκο» στο γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο της...
09.08.2018, 15:22
Το 43% των Ρεπουμπλικανών λέει ότι ο Τραμπ πρέπει να μπορεί να κλείνει ΜΜΕ!
Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα δημοσκόπηση, σχεδόν ο ένας στους δύο (48%)από τους αυτοαποκαλούμενους...
08.08.2018, 16:16
Οι αρχές της Κίνας λογόκριναν τον Winnie the Pooh
Η Κίνα δεν επιτρέπει την προβολή της ταινίας “Christopher Robin” της Walt Disney, στην οποία πρωταγωνιστή το...
08.08.2018, 10:25
Βραζιλία: Αναστέλλεται η έκδοση του Elle εν μέσω μαζικών απολύσεων
Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Abril, ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους της Βραζιλίας, γνωστοποίησε την...
08.08.2018, 07:18

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 18  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.