Νορβηγοί συγκέντρωσαν 17.000€ για έναν κατεστραμμένο βράχο σε σχήμα φαλλού

Εκατοντάδες Νορβηγοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση ενός μεγάλου και ασυνήθιστου βράχου σε σχήμα φαλλού που διέλυσαν άγνωστοι δράστες, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Περαστικοί, βρήκαν την τουριστική ατραξιόν Trollpikken (φαλλός του γίγαντα) να κείτεται στους πρόποδες του βράχου πάνω στον οποίο βρισκόταν μέχρι πρότινος, στο 'Εγκερσουντ, νότια του Σταβάνγκερ, στους λόφους της νοτιοδυτικής ακτής της Νορβηγίας.

Ίχνη τρυπήματος με τρυπάνι στον βράχο δείχνουν ότι ο γεωλογικός σχηματισμός καταστράφηκε σκόπιμα, κι όχι από κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dalane Tidende, άγνωστοι άνοιξαν τις τρύπες στη βάση του "Trollpikken", με αποτέλεσμα να κοπεί όλος ο βράχος.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα και οι δράστες, αν συλληφθούν, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έξι ετών για περιβαλλοντικό βανδαλισμό.

Ένας επιχειρηματίας της περιοχής ξεκίνησε μία εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων επισκευής του Trollσε ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο δωρητές έχουν ανταποκριθεί από την Δευτέρα στην έκκληση του «για την ανόρθωση του πέους του γίγαντα", συγκεντρώνοντας 160.000 κορώνες (σχεδόν 17.000 ευρώ).
Πηγή: skai.gr