Παραμένει στη θέση του το κορίτσι που αψηφά τον ταύρο της Wall Street

Το παγκοσμίως δημοφιλές άγαλμα του «ατρόμητου κοριτσιού» που αψηφά τον ταύρο της Wall Street θα παραμείνει στη θέση του έως το Μάρτιο του 2018 ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο .

Το μπρούτζινο άγαλμα του κοριτσιού, που αντικρίζει τον ταύρο, εμβληματικό σύμβολο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, τοποθετήθηκε στο Μανχάταν στις 8 Μαρτίου, επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ισότητα των φύλων. Το άγαλμα έγινε αμέσως τουριστική ατραξιόν, ωστόσο ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί την προσεχή Κυριακή.

Fearless Girl Wall Street

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης φωτογραφήθηκε δίπλα στο ύψους 1.21μέτρων άγαλμα και επισήμανε ότι «σημαίνει τόσα πολλά για τους ανθρώπους της Νέας Υόρκης».

«Αντιστέκεται στο φόβο, αντιστέκεται στην εξουσία, και δείχνει ότι μπορείς να βρεις μέσα σου τη δύναμη να κάνεις ό,τι είναι σωστό» επισήμανε ο ντε Μπλάζιο. «Μας εμπνέει όλους σε μια στιγμή που χρειαζόμαστε έμπνευση» πρόσθεσε.

Το άγαλμα του κοριτσιού παρήγγειλε η State Street Global Advisors (SSGA) και φιλοτέχνησε ο Ιταλός γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα.

Πηγή: skai.gr