Χάσε κιλά μόνο με τρέξιμο σε 4 εβδομάδες!



Γράφει η Χριστίνα Μαυρίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής


ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. MΟΝΟ ΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΟΥ!

Το τρέξιμο δεν ενισχύει μόνο την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, αλλά μπορεί και να σε αδυνατίσει. Είναι η απόλυτη πολυμορφική δραστηριότητα! Μέσα σε 30 λεπτά μπορείς να κάψεις περισσότερες από 300 θερμίδες. Επιπλέον, σφίγγουν οι μηροί, οι γλουτοί, ενώ λεπταίνει ακόμα και η μέση σου. «Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να προσθέσεις ποικιλία στις προπονήσεις σου, με διαφορετικές αποστάσεις, έδαφος και ρουτίνες, ώστε καθεμία από αυτές να αποτελεί μια νέα πρόκληση για το σώμα σου και να μην αρχίσεις να βαριέσαι» προτείνει η personal trainer και ειδικός στην απώλεια βάρους Χριστίνα Μαυρίδου. Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι πως η συγκεκριμένη προπόνηση μπορεί να ταιριάξει στο πρόγραμμά σου ανά πάσα στιγμή, οπότε είναι ιδανική για πολυάσχολες γυναίκες και δεν κοστίζει τίποτε! Λοιπόν, τι περιμένεις;
Το 30λεπτο πλάνο τρεξίματος. Κάθε άσκηση είναι εξαιρετική για το σώμα σου, όταν όμως έχει να κάνει με απώλεια βάρους, είναι δύσκολο κάποια να φανεί πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο. Όταν τρέχεις, καις πολλές θερμίδες και οι καύσεις συνεχίζονται για πολλή ώρα μετά το τέλος της προπόνησής σου. «Η προσθήκη διαστημάτων τρεξίματος υψηλής έντασης στις προπονήσεις σου θα αυξήσει κατά 35% τις θερμίδες που καις σε φάση ανάπαυσης για τουλάχιστον 10 ώρες μετά. Αυτό σημαίνει επιπλέον 350 θερμίδες χωρίς να έχεις κάνει απολύτως τίποτε! Έχω, επίσης, προσθέσει μια σούπερ γρήγορη, σούπερ εύκολη πρόκληση αντίστασης κάθε εβδομάδα για να χτίσεις δύναμη και να σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις στο πρόγραμμα τρεξίματος» τονίζει η Χριστίνα Μαυρίδου.
Η σωστή διατροφή πριν και μετά το τρέξιμο. Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, πιθανότατα δε σκέφτεσαι πόσο σημαντικό είναι να τρως. Αποτελεί ωστόσο ζωτικό παράγοντα ενέργειας πριν και μετά την άσκηση για να ενισχύσεις τα επίπεδα της ενέργειας και να επιδιορθώσεις τους.
Δυναμικό τρέξιμο για μυϊκή ενδυνάμωση.
1η εβδομάδα: Χαλαρό τρέξιμο για 2’ και 30’’. Μετά τρέξιμο σε πιο γρήγορο ρυθμό για 30’’. Επανάλαβε 10 φορές.
2η εβδομάδα: Χαλαρό τρέξιμο για 2’ και 20’’ λεπτά. Μετά τρέξιμο σε πιο γρήγορο ρυθμό για 40’’. Επανάλαβε 10 φορές.
3η εβδομάδα: Χαλαρό τρέξιμο για 2’ και 10’’. Μετά τρέξιμο σε πιο γρήγορο ρυθμό για 50’’. Επανάλαβε 10 φορές.
4η εβδομάδα: Χαλαρό τρέξιμο για 2’. Μετά τρέξιμο σε πιο γρήγορο ρυθμό για 1’. Επανάλαβε 10 φορές.

Άσκηση με τα τραγούδια σου για αύξηση ευλυγισίας
1η εβδομάδα: Βάλε την αγαπημένη σου μουσική δυνατά και περπάτα δυναμικά στη διάρκεια των στίχων κάθε τραγουδιού και τρέχε χαλαρά στο ρεφρέν. Συνέχισε για 30’.
2η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
3η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
4η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
Τρέξιμο στους λόφους για κάψιμο θερμίδων και χτίσιμο αντοχής.
1η εβδομάδα: Τρέξε μέχρι την κορυφή ενός λόφου και κατέβα τρέχοντας. Τρέξε μέχρι τα 3/4 του λόφου και κατέβα πάλι τρέχοντας. Τρέξε μέχρι τα μισά του λόφου και κατέβα τρέχοντας. Τρέξε μέχρι το 1/4 του λόφου και κατέβα τρέχοντας. Επανάλαβε για 30’.
2η εβδομάδα: . Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω, αυξάνοντας τις φορές που τρέχεις κάθε εβδομάδα.
3η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
4η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.

Δώσ’ τα όλα για 4’ για μυϊκή ενδυνάμωση
1η εβδομάδα:
Κάνε βαθύ κάθισμα για 20’’ και μετά βάδην επί τόπου για 10’. Κάθισε ακίνητη κρατώντας βαράκια των 2 κιλών και μετά κίνησε τα χέρια σου μπρος και πίσω όσο πιο γρήγορα μπορείς (σαν να έκανες σπριντ) για 20’’. Κάνε βάδην επί τόπου για 10’. Επανάλαβε 4 φορές.
2η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω. Εάν θέλεις να πιέσεις τον εαυτό σου, όταν εκτελείς το κάθισμα, κράτησε τη θέση και κάνε μικρές πιέσεις για 3 χρόνους, μετά αναπήδησε επί τόπου και επανάλαβε για 20’’. Αύξησε τα βάρη αν θέλεις να δυσκολέψεις τον εαυτό σου
3η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
4η εβδομάδα: Επανάλαβε το ίδιο με το παραπάνω.
…και καλή προπόνηση!

Πηγή: skai.gr