Άρνι προς Δημοκρατικούς: Δεν είμαστε εχθροί - Απαγγέλλει Λίνκολν (vid)

“Δεν είμαστε εχθροί” δηλώνει ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε ένα ενωτικό μήνυμα προς όλους όσοι διαμαρτύρονται για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. Μέσω YouTube ο αστέρας του Χόλιγουντ, ο οποίος το 2003 εξελέγη κυβερνήτης της Καλιφόρνιας με τους Ρεπουμπλικανούς και στη συνέχεια επανεξελέγη το 2006, αλλά φέρεται να μην ψήφισε τον Τραμπ, απαγγέλλει απόσπασμα ιστορικής ομιλίας του Αβραάμ Λίνκολν προς τους Νοτίους.

Με την ομιλία του αυτή, την πρώτη του ως πρόεδρος το 1861, ο Λίνκολν προσπάθησε μάταια να αποφύγει την απόσχιση των Νότιων πολιτειών από την Ένωση.

“Είναι ένα σημαντικό μήνυμα που το σκεφτόμουν πολύ μετά τις εκλογές. Ο πρόεδρος Λίνκολν είναι ενός από τους ήρωες μου, και είμαι σίγουρος ότι θα θέλατε να με ακούσετε να διαβάζω μια από τις ομιλίες του Λίνκολν με την αυστριακή προφορά μου” δηλώνει χαριτολογώντας.



Το απόσπασμα της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου που απήγγειλε ο “Άρνι”:


“Δεν είμαστε εχθροί, μα φίλοι. Δεν πρέπει να είμαστε εχθροί. Και αν το πάθος μπορεί να φτάσει στα όρια του, δεν πρέπει να σπάσει τους δεσμούς αγάπης. Οι μυστικές χορδές της μνήμης που εκτείνονται από κάθε πεδίο της μάχης και τάφο πατριώτη σε κάθε πάλλουσα καρδιά και κάθε εστία σε αυτή τη γη, θα φουσκώσουν όταν και πάλι αγγιχτούν, όπως σίγουρα θα γίνει, από τους καλύτερους αγγέλους της φύσης μας”.


“Δεν είναι υπέροχο; Αγαπώ αυτό το απόσπασμα... Την ημέρα που τελειώνει η προεκλογική εκστρατεία, που τελειώνουν οι εκλογές, δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες, είμαστε φίλοι και πάνω από όλα είμαστε όλοι Αμερικανοί και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να παραμείνει σπουδαία η Αμερική. Ας το κάνουμε, και ας το κάνουμε μαζί” καταλήγει στο ενωτικό μήνυμά του ο αυστριακής καταγωγής ηθοποιός.

Πηγή: skai.gr