Το πρωινό κάνει καλό σε υγεία και σιλουέτα

Tο έχεις ακούσει πάρα πολλές φορές: το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το πιστεύεις όμως; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το δεις με άλλο μάτι, αφού υπάρχει λόγος που ισχύει. Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας, μετά από τον βραδινό ύπνο. Ο οργανισμός ξυπνάει πεινασμένος και χρειάζεται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να τραφεί και να αποκτήσει ενέργεια για την ημέρα που ξεκινάει.

Πολλές είναι οι μελέτες που τονίζουν τα οφέλη του πρωινού. Σύμφωνα με το άρθρο της Mayo Clinic, Healthy Breakfast: Quick, Flexible Options to Grab at Home, όσοι τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν πιο πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Επίσης, οι οπαδοί του πρωινού έχουν καλύτερη συγκέντρωση, παραγωγικότητα και καλή διάθεση κατά τη διάρκεια στο ξεκίνημα της ημέρας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όσοι τρώνε πρωινό τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες μέσα στην υπόλοιπη ημέρα. Όταν ξεκινάς την ημέρα σου με πρωινό σταθεροποιείς την πείνα και τις λιγούρες που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα.

Τέλος, το πρωινό θα σε βοηθήσει να μείνεις μακριά από τα γλυκά και το τσιμπολόγημα, αλλά να κάνεις περισσότερες υγιεινές επιλογές. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις από αύριο το πρωί.
Πηγή: Πηγή: JoyTv.gr