Φοβερός ο Ροντ Στιούαρτ - Πληρώνει το ενοίκιο ενός σπιτιού που έχει βρει καταφύγιο οικογένεια Ουκρανών

Η οικογένεια, η οποία έφθασε στη Βρετανία χωρίς να γνωρίζει καθόλου αγγλικά, είναι «γλυκύτατη... τόσο ευγενική και απολύτως ευγνώμων», είπε ο τραγουδιστής 

Ο βρετανός τραγουδιστής, Ροντ Στιούαρτ, λέει ότι χρησιμοποιεί την «εξουσία» του, κατέχοντας τον τίτλο του ιππότη, για να βοηθάει άλλους πληρώνοντας τα έξοδα της στέγασης μιας οικογένειας επτά ουκρανών προσφύγων.

Ο τραγουδιστής είπε ότι συνήθως «δεν μιλάει για το φιλανθρωπικό του έργο», αλλά ότι ελπίζει πως με τη δημοσιοποίηση των ενεργειών του θα εμπνευστούν και άλλοι για να βοηθήσουν.

Ο Στιούαρτ ή αλλιώς σερ Ροντ, όπως είναι γνωστός με τον τίτλο τιμής που του έχει απονεμηθεί, έχει προσφέρει στήριξη σε ένα ζευγάρι Ουκρανών, τον Ροστισλάβ και την Ολένα, με τα πέντε παιδιά τους πληρώνοντας το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους για ένα σπίτι στο Μπέρκσαϊρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Η οικογένεια, η οποία έφθασε στη Βρετανία χωρίς να γνωρίζει καθόλου αγγλικά, είναι «γλυκύτατη... τόσο ευγενική και απολύτως ευγνώμων», είπε ο τραγουδιστής.

«Με κάνει να θέλω να κάνω περισσότερα. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα ακόμη σπίτι τώρα και να στεγάσω εκεί περισσότερους ανθρώπους», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα.

«Συνήθως κρατάω όλες τις φιλανθρωπικές μου προσπάθειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά σκέφτηκα Είμαι ιππότης, τιμήθηκα με αυτό τον τίτλο χάρη σε αυτά που πέτυχα στη ζωή μου και στις φιλανθρωπίες που έκανα στη διάρκεια των ετών. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να με δουν να κάνω κάτι τώρα. Είμαι ιππότης, θα πρέπει να χρησιμοποιώ τη δύναμή μου για να κάνω κάτι για τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι αν υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί ό,τι κάνω, θα ακολουθήσει κάποιος το παράδειγμά μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Mirror, ο Στιούαρτ και η σύζυγός του Πένι Λάνκαστερ σκέφτηκαν να κάνουν κάτι βλέποντας τις ειδήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο τραγουδιστής νοίκιασε επίσης τρία φορτηγά γεμάτα με προμήθειες για τους πρόσφυγες και τα έστειλε στην Ουκρανία και στη συνέχεια με τα ίδια οχήματα πλήρωσε για την ασφαλή μεταφορά 16 ανθρώπων πίσω στο Βερολίνο.

Έπειτα ήρθε σε επικοινωνία με τον Ροστισλάβ και την οικογένειά του καθώς και με άλλους στους οποίους έκτοτε βρήκε δουλειά.

Τον επόμενο μήνα ο Στιούαρτ θα δώσει μια σειρά από συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Νότινγχαμ, Αμπερντίν, Γλασκώβη, Μπέλφαστ, Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ και όπως είπε στην εφημερίδα θα επωφεληθεί να μιλήσει για τον πόλεμο στη διάρκεια των συναυλιών του, τις οποίες μάλιστα θα αφιερώσει στην Ουκρανία και στον λαό της.

Πηγή: skai.gr