Κλείσιμο

Κρίστιαν Μπέιλ: Έκανα καριέρα επειδή ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απέρριπτε ρόλους

Ο ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ποτέ δεν το πήρε προσωπικά όταν οι διευθυντές κάστινγκ τον προσπερνούσαν για να προσλάβουν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο Κρίστιαν Μπέιλ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που -άθελά του- έπαιξε ρόλο στην καριέρα του. Ο ηθοποιός απέδωσε την αποτυχία του Ντι Κάπριο να δεχτεί ρόλους σε σημαντικές ταινίες στη δική του ικανότητα να περάσει από οντισιόν και να πάρει αυτούς τους ρόλους! 

«Δεν έχει σημασία τι σου λέει ο καθένας. Δεν έχει σημασία πόσο φιλικός είσαι με τους σκηνοθέτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί πολλές φορές, όλοι τους πρόσφεραν κάθε έναν από αυτούς τους ρόλους πρώτα σε εκείνον», είπε αστειευόμενος ο Κρίστιαν Μπέιλ σε συνέντευξή του στο «GQ».

«Οπότε, σε ευχαριστώ, Λίο, γιατί κυριολεκτικά, επιλέγει ό,τι κάνει», κατέληξε ο Μπέιλ. «Και μπράβο του, είναι εκπληκτικός». 

Ο Μπέιλ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ποτέ δεν το πήρε προσωπικά όταν οι διευθυντές κάστινγκ τον προσπερνούσαν για να προσλάβουν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, παρά το γεγονός ότι άλλοι στη θέση του, μάλλον, δεν θα έκαναν το ίδιο… 

«Όχι, ξέρετε πόσο ευγνώμων είμαι; Και όλα τα κάνει υπέροχα. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν παρόμοια ηλικία με αυτόν στο Χόλιγουντ οφείλουν την καριέρα τους στο ότι περνάει σε οποιοδήποτε πρότζεκτ», αποκάλυψε ο ίδιος. 

Ο ρόλος του γιάπη κατά συρροή δολοφόνου Patrick Bateman στην ταινία τρόμου «American Psycho» το 2000, ήταν ένας ρόλος που ο Ντι Κάπριο προφανώς είχε απορρίψει. Ο Μπέιλ κατάφερε να αναλάβει τον ρόλο, που στη συνέχεια θα εκτόξευε την καριέρα του, όταν ο Ντι Κάπριο αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από την ταινία.

«Με είχαν πληρώσει το ελάχιστο που τους επιτρεπόταν νομικά να με πληρώσουν», επισήμανε. «Θυμάμαι μια φορά που καθόμουν στο τρέιλερ του μακιγιάζ και οι μακιγιέρ γελούσαν μαζί μου επειδή πληρώθηκα λιγότερο από εκείνους».

Εκτός από τη σκηνοθέτιδα της ταινίας, Μαίρη Χάρον, ο Μπέιλ ισχυρίστηκε ότι: «Κανείς δεν ήθελε να κάνω τον ρόλο εκείνη την εποχή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνομαι λιγότερο. Είπαν ότι θα έκαναν την ταινία μόνο αν μπορούσαν να με πληρώσουν αυτό το ποσό». 

Πηγή: skai.gr