ΥΓΕΙΑ


Αθήνα: 1o Φεστιβάλ Γονιμότητας για Υπογεννητικότητα και τον τουρισμό Υγείας

To 1o Φεστιβάλ Γονιμότητας στην Αθήνα με επίκεντρο την Υπογεννητικότητα και τον Τουρισμό Υγείας υπό τη διοργάνωση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας

 
Ξεκίνησαν με επιτυχία οι εργασίες του 1st Fertility Festival, του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας, της επιστημονικής διημερίδας που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο με την συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων, πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων και τελεί υπό την διοργάνωση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (International Health Τourism Center) και υπο την  αιγίδα της ΕΛΙΤΟΥΡ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και της FedHatta

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υπέρ της Γονιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις: την Πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος, τους συμμετέχοντες στον Τουρισμό Υγείας, αλλά και το ευρύ κοινό στο οποίο είναι αφιερωμένη η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ. 

Το Σάββατο 8/6 οι εργασίες του συνεδρίου αφορούσαν στις επιστημονικές εξελίξεις, την πολιτική, θρησκευτική και κοινωνική διάσταση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. Ελληνες και διεθνείς εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν σε όλο το φάσμα του θέματος, από το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μέχρι τη σχέση της γονιμότητας με τη μακροζωία. Συζητήθηκε επίσης το διεθνές νομικό πλαίσιο, και η ελληνική νομοθεσία που είναι η ευνοϊκότερη στην Ευρώπη για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς και τα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται απο το διεθνές φαινόμενο της υπογεννητικότητας με τη συμμετοχή στο πάνελ και του καρδιναλίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Raymond Leo Burke. 

Στην διημερίδα συμμετείχε με ομιλία του και συζήτηση με τους ειδικους επιστήμονες ο Μητροπολίτης Φιλαδελφίας και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. 

Ειδική έμφαση στην υπογεννητικότητα και το εξελισσόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας όπως και τις πολιτικές λύσεις που άμεσα απαιτούνται έδωσε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Αδωνης Γεωργιάδης. 

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ , Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και Νέος Περιφεριερχής Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι το θέμα της Γονιμότητας για την Ελλάδα είναι ζήτημα εθνικής ύψιστης σημασίας. 

“Έχω υποσχεθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα γίνει πρωτίστως περιφέρεια φιλική προς την οικογένεια, με μία δέσμη μέτρων που θα ενισχύουν τη γονιμότητα. Με το στόχο των περισσότερων από δύο παιδιών, λοιπόν, ανά οικογένεια, σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της τεκνοποιίας και την απόκτηση του τρίτου και κάθε επόμενου παιδιού, παράγοντα που με βάση τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή διατήρηση και αύξηση του ελληνικού πληθυσμού”, τόνισε ο κύριος Γιωργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι επιδίωξη είναι, η Αττική ως “Family friendly region” να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιφέρειες της χώρας. 

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και νέος Περιφερειάρχης Αττικής εξήρε το επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων του τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που με το επιστημονικό τους εργο και τις διεθνές διακρίσεις τους συνέβαλλαν στην προσέλκυση παγκόσμιας κλίμακας ενδιαφερομένων τουριστών υγείας,”ζευγαριών” όπως είπε, “που προσέρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν το όνειρό τους για την απόκτηση παιδιου πραγματικότητα, και το επιτυγχάνουν” . Και αναφερόμενος στο ειδικό εδαφιο του συνεδρίου “Τα σταυροδρόμια της Γονιμότητας από την Ανατολή στην Δύση”, πρόσθεσε: 

“Eίναι ευτύχημα, που σήμερα, στο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συνέδριο για την Γονιμότητα εδώ στην Αθήνα, διασταυρώνουμε με τόσο «γόνιμο» επιστημονικό τρόπο τις απόψεις και μεθόδους της Δυτικής Ιατρικής, στον τομέα αυτόν στον οποίο η Ελλαδα διακρίνεται, και με τους συναδέλφους ιατρούς της Κίνας, μετά και την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, τον προηγούμενο Απρίλιο στην Περιφέρεια Ανχούι, για την βοήθεια των υπογόνιμων ζευγαριών της Κίνας, και την ενίσχυση και ενθάρρυνση του 2ου παιδιού στην μεγάλη χώρα, μετά την απελευθέρωση της σχετικής νομοθεσίας. Ένα σύμφωνο  που συνάψαμε υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, για το οποίο ως χώρα είμαστε περήφανοι.”  
 
Ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών μαιευτήρας, ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση κ. Κωνσταντίνος Πάντος τόνισε ότι η Υποβοηθούμενη Αναπραγωγή είναι η ιατρική ειδικότητα της χώρας που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας και έχει συντελέσει στην αποκατασταση της επιστημονικής αξιοπιστίας των υπηρεσιών Υγείας που η Ελλαδα μπορεί σήμερα να προσφέρει στον κόσμο. Τόνισε ωστόσο ότι από κοινού , οι ιατροί της Ελλάδος και οι παράγοντες της πολιτείας οφείλουν να εντείνουν την προσπάθεια για να κατακτήσει η Ελλάδα στον Τουρισμό Υγείας την θέση που της αξίζει: “Δεν μένει κανείς μας στις προσωρινές του δάφνες, γιατί η επιστήμη που υπηρετούμε δεν παραμένει στάσιμη απαιτεί το καινούργιο με συνέργειες ανθρώπων και λαών για την προαγωγή της έρευνας και της εξέλιξης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος.  

Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και της ΕΛΙΤΟΥΡ κύριος Πέτρος Μαμαλάκης αναφερόμενος στον Τουρισμό Γονιμότητας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σύμπραξη των φορέων για την προσέλκυση των ασθενών, δηλαδή η συνεργασία μεταξύ νοσοκομείων, ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών.
   
Τις εργασίες της διημερίδας συντόνισαν ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Festival Γονιμότητας ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και οι αντιπρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής, ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής Γεώργιος Χρούσσος και ο διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστιμίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομέιο καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς  

 
Ιός Δυτικού Νείλου:Στην Ελλάδα τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα για το 2019
Ο ΕΟΔΥ είχε ήδη ενημερώσει (τον Μάιο 2019) τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής...
18.07.2019, 19:44
Ισότητα στο σεξ : Ίδια αντίδραση ανδρών και γυναικών σε εικόνες πορνό
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of...
18.07.2019, 17:50
ΠΟΥ: Διεθνές ζήτημα η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό
Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Ο Οργανισμός ζητά ωστόσο να μην κλείσουν σύνορα.
17.07.2019, 22:22
Σάμος: Σε άδεια και ο υπό μετακίνηση παιδίατρος- Τι θα κάνει το υπουργείο
Υπενθυμίζεται πως η έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Σάμου προέκυψε καθώς η μοναδική παιδίατρος που...
17.07.2019, 20:31
Νάξος: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα
Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας...
17.07.2019, 16:55
Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας στην Νάξο
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω...
17.07.2019, 12:44
Με απόφαση Κικίλια: Λύθηκε το θέμα με τον παιδίατρο στο νοσοκομείο Σάμου
Από χθες 16 Ιουλίου, έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο...
17.07.2019, 11:28
Guardian: Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν βλάβες σε υγεία
Βρετανική κυβερνητική οδηγία υποστηρίζει πως λιγότερες από επτά ώρες ύπνου μπορεί να βλάψουν την υγεία των...
17.07.2019, 11:25
Μητσοτάκης στο Υπουργείο Υγείας: Προσλήψεις προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της...
16.07.2019, 16:05
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ : Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Σάμου
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα παιδάκια, ενω είναι...
16.07.2019, 15:41

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 18  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.