Κλείσιμο

Μειώστε τη ζάχαρη - βελτιώστε την υγεία σας

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι η ζάχαρη αποτελεί λιγότερο από το 5% των απαραίτητων ημερήσιων λαμβανόμενων θερμίδων.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλες οι ηλικίες καταναλώνουν το όριο της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης επί δύο. 

Η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Διατροφή (SACN), θέλει να μειώσει κατά το ήμισυ την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της ζάχαρης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της παχυσαρκίας και να βελτιωθεί η οδοντική υγεία.

Ο καθηγητής Ian Macdonald, ο πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας, δήλωσε: «Αποδεικνύεται ότι η ζάχαρη είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία και ότι όλοι πρέπει να μειώσουν τη ζάχαρη που λαμβάνουν. Μειώστε τα σάκχαρα, αυξήστε τις φυτικές ίνες και η ζωή σας θα γίνει καλύτερη και υγιέστερη».

Η αγγλική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα υιοθετήσει τις προτάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής και ότι θα τις χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για την παιδική παχυσαρκία.

Η ζάχαρη βρίσκεται στα ζαχαρούχα ποτά, στα δημητριακά, σε είδη ζαχαροπλαστικής, στο χυμό φρούτων και επιπλέον προστίθεται στο τραπέζι μας καθημερινά.

Σημειώνεται ότι ένα ανθρακούχο αναψυκτικό περιέχει περίπου εννέα κουταλάκια ζάχαρης
Πηγή: skai.gr - BBC