5ο Επιστημονικό της Συμπόσιο με Θέματα Προγεννητικής Ιατρικής

Στόχος της Ημερίδας ήταν η από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων Περιγεννητικής Ιατρικής και η αναγκαιότητα συνεργασίας των κλινικών Ιατρών Μαιευτήρων/Γυναικολόγων, των Βιολόγων, των Γενετιστών, των Παιδιάτρων, καθώς και των Παθολογοανατόμων. Οι νέες πληροφορίες και οι εξειδικευμένες γνώσεις που κατέθεσαν οι ειδικοί ομιλητές στα ποικίλα θέματα του Συμποσίου, θα αξιοποιηθούν έμπρακτα από τις κλινικές και τα ερευνητικά κέντρα, που με τη σειρά τους θα επεκτείνουν τους τομείς έρευνας αλλά κυρίως θα στηρίξουν τη γυναίκα και την αυριανή μητέρα, σε ορθότερη πρόληψη και πρόγνωση νοσημάτων προς όφελος της επόμενης γενιάς.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας κ. Κουμαντάκης Ευγένιος, Πρόεδρος του Συνεδρίου και Πρόεδρος της ΕΕΑΙ (Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγική Ιατρικής) : «Η Προγεννητική Παθολογοανατομία, παρέχει απαντήσεις στον κλινικό Ιατρό και στην οικογένεια που βιώνει την απώλεια του κυήματος, σε όλες τις ηλικίες κύησης. Παράλληλα, με τη βοήθεια των βασικών επιστημών και κυρίως της Βιολογίας, η κλινική διάγνωση οδηγείται από την συμπτωματολογία και την απεικόνιση στην πρόγνωση μέσω της πρόληψης.» 

Με την παρουσία τους τίμησαν την 5η Επιστημονική Ημερίδα πλήθος ειδικών-ιατρών καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Βλασταράκος, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό, κατά την έναρξη της Ημερίδας.

Ράνια Λιάγκα, 
Δημοσιογράφος


Πηγή: skai.gr