Έρευνα: Τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά στην υγεία – Μειώνεται το προσδόκιμο ζωής

Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας στο σχετικό ηχητικό απόσπασμα

Τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά στον τομέα της υγείας, παρουσιάζει πλέον η χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν 6.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, η βρεφική θνησιμότητα αυξάνεται δραματικά, ενώ το προσδόκιμο ζωής την επόμενη δεκαετία αναμένεται να μειωθεί κατά 3 με 4 χρόνια.

Πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, χειρότερη από αυτή του Α' και Β Παγκόσμιου Πόλεμου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Υφαντόπουλος, προσθέτοντας ότι το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας από 18 έως 30 ετών αγγίζει το 65 %.

Πλήρες αδιέξοδο διαπιστώνεται και στον ΕΟΠΥΥ, υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκος Σουλιώτης, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

«Ήταν λογική η ιδέα του ενιαίου συστήματος ασφάλισης, αλλά δυστυχώς έγινε χωρίς σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερνή κατάσταση», εκτίμησε ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας

Άμεσες είναι οι επιπτώσεις και στην ψυχική μας υγεία. Άγχος, αβεβαιότητα και ανασφάλεια έχουν οδηγήσει στην αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης, αλλά και στην αύξηση των εξαρτήσεων, όπως αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και ναρκωτικές ουσίες, δήλωσε στο σταθμό μας ο κ Αντώνης Πάριος, ψυχοθεραπευτής του ΚΕΘΕΕΑ.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η κρίση εχει ως αποτέλεσμα και την έξαρση της πορνογραφίας.
Πηγή: skai.gr