Κ. Λουράντος: Να γίνει συμψηφισμός των χρεών

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις των φαρμακοποιών της Αττικής που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣ Αττικής, δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα.

«Δεν ζητάμε χρήματα, λέμε σας χρωστάμε, μας χρωστάτε περισσότερα, να τα συμψηφίσουμε» είπε και γνωστοποίησε ότι την πρώτη μέρα που θα σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάει στο υπουργείο και θα ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Λουράντος, θα έπρεπε και σύμφωνα με το νόμο να είχαν πληρωθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η στάση του συλλόγου της Αττικής είναι διαφορετική από τους άλλους συλλόγους της Ελλάδας, σημείωσε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, το πρόβλημα στην Αττική είναι – όπως είπε – τεράστιο.

Ωστόσο, είπε ότι και σε άλλες περιοχές οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, είπε ότι η Ελλάδα είναι επισφαλής χώρα για τις φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες δε δίνουν ακριβά φάρμακα, αν δεν τους καταθέσουν πρώτα τα φαρμακεία τα χρήματα.

Στο μεταξύ, ο κ. Λουράντος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητεί να μην υπουργοποιηθεί (εκ νέου) ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr