Το προϊόν βασίζεται σε μια νέα τεχνική που προβλέπει τον τεμαχισμό των σωματιδίων του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, πρωτογενούς ουσίας της ασπιρίνης,σε τμήματα που είναι 10 φορές μικρότερα με αποτέλεσμα να απορροφώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον οργανισμό.
"Η νέα τεχνική επιτρέπει την επιτάχυνση της διάλυσης του δισκίου, της κυκλοφορίας του σκευάσματος στο αίμα και το σημαντικότερο του χρόνου αντίδρασης στο παθογόνο παράγοντα και της ανακούφισης από τον πόνο ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δρ.Βες Τσετναρόβσκι της Ιατρικής Κλινικής της Bayer.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι κλινικές μελέτες σε ασθενείς που υπέφεραν από πονόδοντο κατέδειξαν ότι το νέο σκεύασμα ενεργεί στο μισό χρονικό διάστημα από ότι το σημερινό προϊόν του οποίου η πρώτη εμπορική κυκλοφορία χρονολογείται το 1899.
Ο εκπρόσωπος της παρασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν σε επιστημονικές εκδόσεις.
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η νέα έκδοση είναι και πιο φιλική με το στομάχι των ασθενών αφού η κλασική ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα έλκη όσων πάσχουν από αυτό, αλλά είναι κάτι, που όπως ενημέρωσε η εταιρεία, πρόκειται να διερευνηθεί.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.