Βαριές κατηγορίες για τους 7 συλληφθέντες στη Μόρια – Αφέθηκαν ελεύθεροι 

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στα επτά νεαρά άτομα (17 έως 24 ετών) που συνελήφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο χωριό της Μόριας στη Λέσβο. Πρόκειται για πέντε Έλληνες, έναν Αλβανό και έναν Βούλγαρο. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2021 σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση αντιρατσιστικού νόμου. 

Oι συλληφθέντες, με κράνη και στειλιάρια και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους σε σπίτια του χωριού. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την από κοινού διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται δύο ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα. Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Πηγή: skai.gr