Τσιάρας: Ο Ποινικός Κώδικας εναρμονίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Της Ναντίν Χαρδαλιά 

Τη μετατροπή του Ποινικού Κώδικα σε πραγματικό εργαλείο απονομής δικαιοσύνης, ώστε να αυτός να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στο ευρωπαϊκό πνεύμα, επιτυγχάνουν σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, οι τροποποιήσεις που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Κώστας Τσιάρας εισηγούμενος το σχετικό νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επέκρινε την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εξπρές διαδικασία με την οποία προώθησε τους νέους Κώδικες προεκλογικά, «θυσιάζοντάς» τους όπως είπε χαρακτηριστικά και τονίζοντας ότι αυτοί προκάλεσαν πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις.

«Σήμερα τροποποιούμε αμφιλεγόμενες διατάξεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο νομικό κόσμο και το ευρύτερο σύνολο. Θέλουμε οι τροποποιήσεις να ανταποκρίνονται και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών και στην εναρμόνιση των διατάξεων με το κοινό περί δικαίου αίσθημα», επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.  

Ο κ. Τσιάρας απηύθυνε έκκληση για έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων, δηλώνοντας πρόθυμος να υιοθετήσει παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr