«Μάσκες παντού»: Eικόνα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (pic+vid)

Πλήρη συμμόρφωση στα νέα δεδομένα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους φαίνεται πως δείχνουν Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς.

Με μια γρήγορα βόλτα στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα διαπιστώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφορεί στις πόλεις,  φορώντας την μάσκα σε μια προσπάθεια τήρησης των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας κορωνοιού.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται πολίτες οι οποίοι κινούνται σε κεντρικά σημεία των πόλεων προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές ή την βόλτα τους.

Τα νέα μέτρα προστασίας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις  00:30- 00:05 π.μ για πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, επιδιδόμενοι σε σωματική άσκηση, κατά μόνας ή σε ομάδες.
Μη υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για οδηγούς που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ισχύουν συγκεκριμένες προυποθέσεις όσον αφορά την μετακίνηση πολιτών, η εργασία των οποίων, έχει ωράριο κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πηγή: skai.gr