Λέκκας σε ΣΚΑΪ: Από νέο ρήγμα ο σεισμός στην Ελασσόνα 

Τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα των επιστημόνων για το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη, ότι ενώ αρχικά οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι πρόκειται για δραστηριοποίηση του ρήγματος του Τυρνάβου, κοινό συμπέρασμα είναι ότι δραστηριοποιήθηκε ένα ρήγμα, 6 χιλιόμετρα νότια του Τυρνάβου.

Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν τα στοιχεία από τις έρευνες στην ύπαιθρο, τα δορυφορικά δεδομένα, τα ενόργανα δεδομένα αλλά και τις εκτιμήσεις των ερευνητών που εξετάζουν επί τόπου το φαινόμενο.

Το εν λόγω ρήγμα είχε χαρτογραφηθεί μόνο εν μέρει. «Ήταν ένα ρήγμα στο οποίο δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία αλλά όμως καταλήξαμε όλες οι ομάδες ότι αυτό το ρήγμα, έχει ενεργοποιηθεί και βέβαια αυτό επιβεβαιώνει και η διάταξη των ζημιών, των καταστροφών στην επιφάνεια», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Εκτίμησε ότι το εν λόγω ρήγμα, που όπως εξήγησε στην πραγματικότητα είναι μια ρηξιγενής ζώνη δεν μπορεί να δώσει σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ, ενώ δεν αναμένεται να μεταφερθεί δραστηριότητα σε άλλο ρήγμα.

Πηγή: skai.gr