Τα Ιωάννινα γιορτάζουν την 91η επέτειο απελευθέρωσής τους

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Στεφανής.
Τη ΝΔ εκπροσωπεί ο επίτιμος πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το ΔΗΚΚΙ ο πρόεδρός του Δημήτρης Τσοβόλας.
Το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισκέφθηκε το στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Αμέσως μετά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε μεγάλη παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, αναπήρων πολέμου, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και συνοριακών φυλάκων.
Εντυπωσιακή ήταν η διέλευση πάνω από τον χώρο της παρέλασης αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Το μεσημέρι ο κ. Στεφανόπουλος παρακάθισε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας στη Λέσχη Αξιωματικών.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε: ``Εκτός από τις δύο μεγάλες εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, σε πολλά μέρη της Ελλάδος γιορτάζονται στρατιωτικές και απελευθερωτικές επέτειοι, αλλά επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω δύο από αυτές.
Την 26η Οκτωβρίου που σήμανε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας και την 21η Φεβρουαρίου, την σημερινή μέρα που έπεσε το Μπιζάνι, ελευθερώθηκαν τα Γιάννενα και όλη η Ηπειρος.
Η γιορτή των Ιωαννίνων, γεμίζει τις καρδιές όλων μας με ειλικρινή πατριωτικά αισθήματα.
Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες δεν θα πάψουν ποτέ να συγκινούνται από αυτά τα πατριωτικά αισθήματα. Είμαι βέβαιος ότι εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αγαπάμε την πατρίδα μας``.
Πηγή: skai.gr