Στην «κατάψυξη» η χώρα έως και την Κυριακή

Μια ηλικιωμένη νεκρή και πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που οι ειδικοί ονόμασαν «μετεωρολογική βόμβα».
Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε, το πρωί, νεκρή από το πολικό ψύχος στο χωριό Σαρδές της Λήμνου, ενώ το νησί που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό. Δύο αρματαγωγά μεταφέρουν στη Λήμνο, αλλά και την Ανδρο, εξοπλισμό και 15 τεχνικούς της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Ανάλογα προβλήματα, μικρότερης όμως έκτασης, αντιμετωπίζουν Σάμος, Ικαρία, Λέσβος, Χίος, Κάσος, Ανδρος, Τήνος και οι Κήποι Έβρου.
Σοβαρές καταστροφές και βυθίσεις μικρών σκαφών προκάλεσαν οι θυελλώδης άνεμοι στη Νάξο, στη Δονούσα ο παραλιακός δρόμος καταστράφηκε, ενώ στην Αμοργό βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος.
Αποκλεισμένα από το χιόνι παραμένουν χωριά σε `Εβρο, Φθιώτιδα και Εύβοια, ενώ από τις καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα στη Σάμο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.
Οδικό δίκτυο
Κλειστός είναι ο δρόμος για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, η λεωφόρος Διονύσου λόγω παγετού και η λεωφόρος Χασιάς προς Δερβενοχώρια.
Αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό δίκτυο της Μαλακάσας προς Καπανδρίτι, Νέα Παλάτια, Ωρωπό και Μαρκόπουλο Ωρωπού.
Κανονικά εκτελούνται από νωρίς το μεσημέρι όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.
Και τροχαία λόγω παγετού
Μία γυναίκα τραυματίσθηκε, στις έξι και τέταρτο το απόγευμα, όταν ένα φορτηγό κλειστού τύπου προσέκρουσε πάνω σε περίπτερο, επί της οδού Παναγίας 50, στο Ζεφύρι.
Η γυναίκα, η οποία τραυματίσθηκε ελαφρά, είναι ιδιοκτήτρια του περιπτέρου.
Λίγο νωρίτερα ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Καβάλας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ο οδηγός του οχήματος.
Σύμφωνα με την τροχαία, και τα δύο τροχαία οφείλονται πιθανότατα στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
Πηγή: skai.gr