Αντιδράσεις στον Καραβόμυλο για την προοπτική εγκατάστασης προσφύγων

Αντιδράσεις στην κοινωνία του Καραβόμυλου, στην Στυλίδα, έχει προκαλέσει η προοπτική μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο τοπικό στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου».

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η εγκατάσταση αιτούντων άσυλο στην περιοχή τους σχεδιάζεται εν κρυπτώ, δίχως συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση ή την κοινότητα, και πολύ βιαστικά.

Υποστηρίζουν επίσης πως η περιοχή τους είναι τουριστική και τυχόν μεταφορά προσφύγων και μεταναστών θα αλλάξει την ζωή τους.

Η δήμαρχος Στυλίδας συναντήθηκε χθες με κατοίκους, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, και σημείωσε ότι ούτως ή άλλως δεν έχουν γίνει έργα στην μονάδα ώστε να είναι κατάλληλη για την στέγαση προσφύγων.

Προσέθεσε πως προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να εξεταστεί η υπόθεση.

Οι αυξημένες ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να δρομολογήσει μετακινήσεις αιτούντων άσυλο σε δομές στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να αποσυμφορηθούν οι νησιωτικοί καταυλισμοί.

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στα νησιά φιλοξενούνταν περίπου 15.000 έως 16.000 άνθρωποι, ενώ σήμερα, δύο μήνες αργότερα, ανέρχονται σε 24.000, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Πηγή: skai.gr