Κλείσιμο

Που μεταφέρθηκαν οι 143 πρόσφυγες από τα Εξάρχεια (pics)

Σε κτίριο στο Μενίδι μεταφέρθηκαν οι 143 πρόφυγες, που εντοπίστηκαν χθες στα κτίρια στα Εξάρχεια, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης 4 κτιρίων. 

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες έδωσε στην δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα δημοσιοποίησε φωτογραφίες και από το εσωτερικό των υπό κατάληψη κτιρίων όπου στεγάζονταν στα Εξάρχεια. 

Σε σχέση με την χθεσινή επιχείρηση στα Εξάρχεια και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν». Και συνέχισε: «Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».

Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοί έχουν ευαισθησία και ποιοί υποκρισία, τόνισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η σφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες, συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από τη πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

Το εσωτερικό του κτιρίου όπου διαμένουν πλέον οι πρόσφυγες

Η προσωρινή στέγαση τους θα γίνει εκεί μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Όλοι κατέθεσαν αίτηση για την παροχή ασύλου. 

Το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου όπου διέμεναν μέχρι χθες

Πρόκειται για 61 Αφγανούς, 39 άτομα από την Ερυθραία, 17 από το Ιράκ, 12 από το Ιράν, 11 από την Τουρκία, 1 από το Καμερούν, 1 από την Συρία και 1 από την Σαουδική Αραβία. Από τους 143 πρόσφυγες, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και ανάμεσα τους βρίσκονται 35 ανήλικα παιδιά.

Το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου όπου διέμεναν μέχρι χθες


Το εσωτερικό του υπό κατάληψη κτιρίου όπου διέμεναν μέχρι χθες

Πηγή: skai.gr