Κλείσιμο

K. Ζέρβας: Ποιός είναι ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έκανε την ανατροπή

«H Θεσσαλονίκη έχει το δικό της χρώμα, το τι χρώμα πήρε για το βράδυ των εκλογών δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, οι ανάγκες  δεν έχουν χρώμα», δηλώνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΙ την επόμενη των εκλογών.

Αναμφισβήτητα η συμπρωτεύουσα  έδωσε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο στίγμα πως η εκλογική μάχη θα είχε τα χαρακτηριστικά ενός… πρότυπου εκλογικού θρίλερ.

Με υποψηφιότητα «αίνιγμα», που από την πρώτη στιγμή συζητήθηκε, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας από «αουτσάιντερ»  έφτασε να είναι το «αντίπαλο δέος» ενός κυριολεκτικού ντέρμπι του οποίου και αναδείχτηκε ο απόλυτος κυρίαρχος με το συντριπτικό « νταμπλ σκορ» του 66,76% έναντι του 33,24% που συγκέντρωσε ο Νίκος Ταχιάος.

« Οτιδήποτε συνέβη ήταν στο παρελθόν», δηλώνει πλέον ο κος Ζέρβας όταν ερωτάται για το αν διατηρεί πικρίες για το γεγονός πως στην εκλογική μάχη δεν έλαβε επίσημης υποστήριξης από την ΝΔ η οποία και είχε δώσει το χρίσμα στον Νίκο Ταχιάο.

Με στόχο του να «συνθέσει και να ενώσει για μια καλύτερη καθημερινότητα στην πόλη, όπως δήλωνε χθες μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο νέος Δήμαρχος της πόλης σήμερα παραδέχεται, «το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι… πολλά, υπογραμμίζοντας πως ανάμεσα στα ζητήματα προτεραιότητας είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η ασφάλεια κι η ευταξία της Θεσσαλονίκης.

"Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω κοιτάμε μπροστά. ‘Όλοι μαζί ενωμένοι σε 4 χρόνια θα έχουμε την Θεσσαλονίκη που θέλουμε", εκτίμα.

Ο… «Παοκτζής» που ανέτρεψε τα δεδομένα

Παιδί μια αστικής οικογένειας της συμπρωτεύουσας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι γιος του πολιτικού μηχανικού Βασίλειου Ζέρβα, προέδρου του ΠΑΟΚ που πρωτοστάτησε στις εργασίες για το γήπεδο της Τούμπας την δεκαετία του 1960.  Πολιτικός Μηχανικός κι ο ίδιος και φυσικά δηλωμένος «παοκτζής».

Ειδικότερα, υπήρξε αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου Π.Α.Ο.Κ και,  τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα και τις διεθνείς σχέσεις του καλαθοσφαιρικού τμήματος.

Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάρτιο του 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Μετά την εκλογή του στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία – Γ. Μπουτάρης» ανέλαβε, τον Ιανουάριο του 2011, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Ήταν υπεύθυνος για μια σειρά περιβαλλοντικών έργων και δράσεων, όπως η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης – 2014, η ίδρυση του «Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων», η διοργάνωση του «Green Party» κ.α.

Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και μόνιμος αναπληρωτής του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεξελέγει από τους συνδημότες του διπλασιάζοντας τις ψήφους του και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015, ανέλαβε Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ύστερα από διαφωνία με τον Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, παραιτήθηκε από το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ε.Τ.Ο.Σ.) της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της προεδρίας του, η Κ.Ο.Θ. έδωσε σειρά συναυλιών σε αστικούς και περιφερειακούς χώρους (πλατείες, γυμναστήρια, ανοικτά θέατρα) και προσέφερε τη μουσική της αρτιότητα σε ακροατές που δεν είχαν τριβή με την κλασσική και έντεχνη μουσική ενώ θεσπίσθηκε η διοργάνωση των τακτικών συναυλιών της Κ.Ο.Θ. στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δωρεάν παρακολούθηση για φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στη 19η μη εκλόγιμη θέση (οι εκλογές εκείνες διεξήχθησαν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης).

Το 2017 αποχώρησε από την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και πλέον παραμένει Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: skai.gr