Πώς κατάφεραν να διαφύγουν από το Μεταγωγών οι 4 κρατούμενοι-Συνελήφθη ένας

Συνελήφθη στην περιοχή του Ρέντη στις 5 το πρωί , ο ένας από τους  τέσσερις αλλοδαπούς κρατούμενους που απέδρασαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα  από τη Διεύθυνση Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη.

Οι κρατούμενοι, αλβανικής καταγωγής, με την πρόφαση ότι ένας εξ αυτών αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατάφεραν να προσεγγίσουν και ακινητοποίησαν δύο αστυνομικούς φύλακες με αυτοσχέδια μαχαιριά  και σουβλιά. Εν συνεχεία απέσπασαν τον οπλισμό και τα κινητά τους.

Με την απειλή ότι θα πυροβολήσουν, ακινητοποίησαν ένα περιπολικό το οποίο έκανε εσωτερική περίπολο πέριξ του Μεταγωγών και εισέβαλαν σε αυτό απειλώντας την οδηγό.

Αφού κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη, ανάγκασαν τον φρουρό να τους ανοίξει με την απειλή ότι θα σκοτώσουν τόσο εκείνον όσο και την οδηγό.

Διέφυγαν πεζή από την πύλη με έναν αστυνομικό να επιδιώκει να τους καταδιώξει ανοίγοντας πυρ.
Ακολούθησε σύντομη καταδίωξη επί της οδού Πέτρου Ράλλη, με ανταλλαγή πυροβολισμών χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών oι οποίοι και έχουν κριθεί ως πολύ επικίνδυνοι από τις αρχές.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δραπέτες ήταν μέλος της σπείρας που είχε ληστέψει το σπίτι του Λευτέρη Πανταζή.
Πηγή: skai.gr