ΕΛΑΣ: Εντολή για ΕΔΕ μετά την επίθεση με μπογιές από το Ρουβίκωνα στη Βουλή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα, το μεσημέρι της Τρίτης, διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο.

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν για μια ακόμη φορά, την τρίτη, ανενόχλητοι στη Βουλή, αιφνιδιάζοντας τη φρουρά και προκαλώντας φθορές στο ιστορικό κτίριο, καθώς αυτή τη φορά δεν έμειναν στα πανό και τα τρικάκια, αλλά πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει για επιδρομή από μέλη της αναρχικής ομάδας στην εθνική αντιπροσωπεία, εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 13 Μαΐου, και καλούσε σε ενίσχυση των μέτρων στη Βουλή μετά το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τη μη χορήγηση νέας άδειας αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Η λεγόμενη "hit and run" επίθεση του Ρουβίκωνα στο Ναό της Δημοκρατίας που αιφνιδίασε τη φρουρά της Βουλής και άφησε τα σημάδια της στο ιστορικό κτίριο φαίνεται ότι ήταν καλά προσχεδιασμένη και οργανωμένη.

Η επίθεση στην εθνική αντιπροσωπεία προκάλεσε την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου. 

Σε σύλληψη μετατράπηκε, στο μεταξύ η προσαγωγή 36χρονου που κατηγορείται για την επίθεση. Ο 36χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



Πηγή: skai.gr