Κινηματογραφική, νυχτερινή καταδίωξη ληστών βενζινάδικου στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές που θύμισαν αμερικανική αστυνομική ταινία εξελίχθηκαν την Τετάρτη τα ξημερώματα, μετά από ληστεία σε βενζινάδικο στην περιοχή της Γερακαρούς στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δύο δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με απειλή καραμπίνας και πιστολιού, εισέβαλλαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Αφού αιφνιδίασαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη και ακόμη τέσσερα άτομα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο, αφαίρεσαν τις εισπράξεις, περίπου 1500 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή ενώ, κατά την αποχώρησή τους, ένας από τους δράστες, 34χρονος, πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με την καραμπίνα, για εκφοβισμό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και τους καταδίωξαν.

Μετά από ώρα και με κινηματογραφικό τρόπο, εντοπίστηκε κρυμμένος σε εγκαταλελειμμένο επαγγελματικό χώρο στην περιοχή της Λητής και συνελήφθη ο τριαντατετράχρονος, ο οποίος μάλιστα κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή, αντίσταση και παράβαση της ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο άντρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.