Κλείσιμο

Μόσχα κατά Κοτζιά για Ρώσους χάκερ: Χωρίς αποδείξεις είναι συκοφαντία

Για συκοφαντία κάνει λόγο τη Δευτέρα η Μόσχα δια της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα βάλλοντας κατά του Νίκου Κοτζιά, αναφορικά με τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών ότι Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα emails διπλωματών που είχε δόσει στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι απευθύνθηκε σε ειδικούς Πληροφορικής που τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων, ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους». 

Η αντίδραση της Μόσχας

Αντιδρώντας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία σημειώνει: «Πάλι δήθεν ‘’Ρώσοι χάκερ’’… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για ‘’ρωσική ανάμειξη’’ στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Χωρίς αποδείξεις, προσθέτει η πρεσβεία, πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν.

«Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά» καταλήγει στο τελευταίο tweet της η ρωσική πρεσβεία. 

Την έκρηξη κ. Κοτζιά προκάλεσαν στο μεταξύ οι αποδοκιμασίες Ελλήνων της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών όπου ήταν ομιλητής.

Πηγή: skai.gr